TrafficExplorer verkeerstheorie opleidingen
Producten Bestellen Downloaden Voor rijscholen Contact
Deze software is geschikt voor Windows XP (service pack 2), Windows Vista en Windows 7 of hoger met vaste internetaansluiting zoals ADSL of kabel, een beeldschermresolutie van 1024x768 pixels en 24 bits kleuren en een geluidskaart.
Deze software is geschikt voor Apple OS 10.5 of hoger met vaste internetaansluiting zoals ADSL of kabel, een beeldschermresolutie van 1024x768 pixels en miljoenen kleuren.
Geschikt voor Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Apple OSX Universal

DEZE SOFTWARE IS ALLEEN TE GEBRUIKEN MET EEN GELDIGE ACTIVATIECODE

Up-to-date Download TrafficExplorer 1.2.2 voor Windows XP (service pack 2), Windows Vista of Windows 7
 
Klik op de afbeelding om de software te downloaden. U kunt kiezen om het programma gelijk te laten uitvoeren. De installatie wordt dan gelijk gestart. U kunt de software ook eerst downloaden naar uw computer en de software daarna installeren. Na installatie vindt u het programma onder Start > Alle programma's > TrafficExplorer. Er staat ook een snelkoppeling op uw bureaublad.

Up-to-date Download TrafficExplorer 2.0 voor Apple OS 10.5.0 of hoger
 
Klik op de afbeelding om de software te downloaden. U download een dmg bestand. Dit bestand is een disk image. Deze wordt automatisch geopend tenzij u dit heeft geblokkeerd. In dat geval dubbelklikt u op het dmg bestand. In de disk image bevindt zich het installatie programma. Dubbelklik op het installatieprogramma om de software te installeren. Standaard wordt de software in uw programmamap geïnstalleerd.

VOORKOMENDE PROBLEMEN EN OPLOSSINGEN

Beeldscherm resolutie of kleuren
Wanneer u de melding tijdens het installeren krijgt dat uw beeldscherm onvoldoende resolutie heeft of te weinig kleuren weergeeft dient u te controleren of u deze softwarematig kunt aanpassen. Lukt dit niet, dan is uw beeldscherm ongeschikt.
 
- Ga naar Start
- Ga naar Configuratiescherm
- Ga naar Beeldscherm
- Ga naar het tabblad instellingen
- Stel de beeldschermresolutie in op minimaal 1024 x 768 pixels
- Stel de kleurkwaliteit in op minimaal 24 bits
- Klik op Toepassen
- Klik op Ja (als het beeld hier zwart bijft is uw beeldscherm ongeschikt)
- Sluit het venster Beeldscherm
- Sluit het venster Configuratiescherm
 
Start hierna TrafficExplorer.

Service Pack 2 niet geïnstalleerd
Wanneer u de melding tijdens het installeren krijgt dat u Service Pack 2 (onder WIndows XP) niet heeft geïnstalleerd, dient u eerst de volgende stappen te ondernemen:
 
- Ga naar Start
- Ga naar Alle programma's
- Ga naar Windows Update
 
Volg de aanwijzingen en installeer alle essentiële updates. Het kan zijn dat u deze stappen enkele keren moet herhalen voordat Service Pack 2 geïnstalleerd is (tussentijdse herstarts kunnen nodig zijn). Hierna kunt u TrafficExplorer installeren.

Er kan geen verbinding worden gemaakt met het netwerk
Als TrafficExplorer geen verbinding kan maken met internet kan dit twee dingen betekenen: de server reageert niet of ergens op uw PC of netwerk wordt de verbinding tegengehouden. Indien u wilt weten of er een storing op de server is, kunt u een e-mail sturen naar de helpdesk. Meestal wordt de storing veroorzaakt door een blokkade op uw eigen PC.
 
Storingen in verbindingen worden bijna altijd veroorzaakt door firewalls. Als u met andere programma's wel gewoon op internet kunt, is de firewall bijna zeker de oorzaak. Er zijn vele firewalls. Raadpleeg de documentatie van uw firewall voor de juiste instellingen.
 
Norton Persoonlijke firewall
- Open Norton
- Klik op Norton Internet Security
- Klik op Persoonlijke Firewall
- Klik op Configureren
- Klik op het tabblad Programma's
- Bij Handmatig programmabeheer ziet u een tabel staan
- Ga in de tabel naar de regel TrafficExplorer.exe
- Verander de waarde Alles blokkeren in Alles toestaan
- Klik op OK
- Sluit Norton af
 
Ingebouwde firewall van Windows XP
- Ga naar Start
- Ga naar Configuratiescherm
- Ga naar Beveiligingscentrum
- Klik op Windows Firewall
- Ga naar het tabblad uitzonderingen
- Voeg TrafficExplorer.exe toe

Er is een ERR-IP fout opgetreden
Wanneer u de melding krijgt dat uw IP-adres niet (meer) bepaald worden, kan dat verschillende oorzaken hebben. Probeer altijd eerst het programma opnieuw op te starten. Indien het probleem zich blijft voordoen controleer dan de proxyserver. TrafficExplorer werkt niet met bepaalde proxyservers. Met name proxies waarmee anoniem gesurft kan worden geven problemen.
 
- Ga naar Start
- Ga naar Configuratiescherm
- Dubbelklik op Internetopties
- Kies het tabblad Verbindingen
- Klik op de knop LAN-Instellingen
- Vink het aanvinkvakje onder proxyserver UIT
- Klik op OK
- Klik nogmaals op OK
- Sluit het venster Configuratiescherm
   
Start nu TrafficExplorer opnieuw op.

Het programma geeft aan dat ik een nieuwere flash versie moet installeren terwijl ik deze al heb
Bij sommige updates naar een nieuwere flash versie werd de oude versie niet (juist) verwijderd. U dient eerst alle geïnstalleerde flash versies te verwijderen om daarna de nieuwste te installeren. Volg de aanwijzingen van Adobe (leverancier van flash - engelstalig) en installeer daarna de nieuwste flash versie.

De software stopt onmiddellijk na het opstarten
Deinstalleer de oude software die u eerder hebt geinstalleerd en installeer de nieuwste software die u op deze pagina kunt downloaden. Het probleem is dan bijna altijd verholpen.

De software weigert te installeren omdat de schermresolutie te laag is terwijl deze wel groter is dan 1024 x 768 pixels.
Bij sommige afwijkende beeldschermresoluties komt dit soms voor. Wijzig uw beeldschermresolutie in een gangbare resolutie.

De software op een andere computer gebruiken
Indien u de software op een andere computer wilt gebruiken, installeert u de software op de andere computer en activeert u deze met dezelfde activatiecode. U kunt de opleiding dan verder volgen op de andere computer. Alle eerdere gegevens blijven dan bewaard.

Mijn probleem staat hier niet bij
Staat uw probleem er niet bij, neem dan contact op met de helpdesk. Omschrijf het probleem zo duidelijk mogelijk en vermeld wat u gedaan heeft en welke melding u exact kreeg. U ontvangt binnen één werkdag per e-mail antwoord. Indien u geen e-mail ontvangt, controleer dan eerst uw SPAM box!

© LENS Media BV | Producten | Bestellen | Downloaden | Voor rijscholen | Contact